Χαμός στην Ημερίδα του ΠΙΣ: Έγινε ντου από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ

  • Iatropedia
Χάος επικράτησε στην Αίγλη του Ζαππείου όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εισέβαλλαν σε ημεριδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Το περιστατικό έγινε πριν από λίγο με τους παρευρισκόμενους να ξαφνιάζονται όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ξαφνικά με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα παρότι έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Οι εισβολείς κρατώντας πανό και με ντουντούκες φώναζαν συνθήματα και αρνούνταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ωστόσο τόσο οι συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ όσο και της ΠΟΕΔΗΝ κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα και να διακόψουν την ημερίδα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα όπως “δωρεάν υγεία για όλο τον λαό”.

Από την αίθουσα αποχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ οι συγκεντρωμένοι που κατέλαβαν τον χώρο παραμένουν σε αυτόν και η ημερίδα διακόπηκε.

ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Α. Εξαδάκτυλος, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τη χρήση δακρυγόνων, δήλωσε λίγο αργότερα ότι «είναι ακατανόητη η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και χάρη σε αυτήν έχουν χτιστεί και στελεχωθεί νοσοκομεία». Τέλος, τόνισε ότι ημερίδα θα επαναληφθεί.

ΠΟΕΔΗΝ

Ο γγ του ΠΙΣ, Γ. Ελευθερίου, υπογράμμισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξει και να συνεχιστεί ο διάλογος που αφορά νέες πολιτικές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει στις προσπάθειες φίμωσης της διαφορετικής άποψης».

Φωτογραφίες από όσα έγιναν σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου:

ΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝ