Χαμηλός αιματοκρίτης: Τι να τρώτε για να ανέβει!

  • Iatropedia
Ο αιματοκρίτης είναι το ποσοστό, κατ 'όγκον, του αίματος που αποτελείται από ερυθρά αιμοσφαίρια. Όταν είναι χαμηλός τότε προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς.

Ο κυριότερος λόγος που κάποιος έχει χαμηλό αιματοκρίτη είναι η αναιμία. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι η απώλεια του αίματος (τραυματική βλάβη, χειρουργική επέμβαση, αιμορραγία, και ο καρκίνος του παχέος εντέρου ), έλλειψη σιδήρου , βιταμίνης Β12, και φυλλικό οξύ), παθήσεις του μυελού των οστών, η χημειοθεραπεία, η νεφρική ανεπάρκεια) και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρέπει να ελέγχεται τα επίπεδα του αιματοκρίτη σας μέσω αιματολογικής εξέτασης εξέτασης.

Πάντως είναι δυνατόν να ανεβάσετε το χαμηλό αιματοκρίτη αν αλλάξετε κάποιες διατροφικές συνήθειες.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε

Επιβάλλεται να βάλετε στο πιάτο σας κόκκινο κρέας όπως είναι το μοσχάρι και το κοτόπουλο.

Μη ξεχνάτε να καταναλώνετε όσπρια και οι φακές οι οποίες είναι μοναδικές πηγές σιδήρου

Καλό είναι να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Β-καροτένιο όπως είναι τα καρότα, οι πιπεριές και τα πορτοκάλια.

Επίσης να προτιμάτε το συκώτι, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

πηγή:http://www.medicinenet.com