Χαλκιδική – νέος θάνατος 63χρονης: Γιατί το ασθενοφόρο άργησε 75 λεπτά για να την παραλάβει

  • Iatropedia newsroom
ΠΟΕΔΗΝ
Νέα τραγωδία αναδεικνύει τα κενά του συστήματος Υγείας. Αυτή τη φορά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία ξεψύχησε σε πεζοδρόμιο, καθώς κλήθηκε να την παραλάβει ασθενοφόρο από τη Σιθωνία!

Σύμφωνα με το thesstoday.gr την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7.6.2023) μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε να την παραλάβει.

Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική. Περίπου στις 2 το μεσημέρι οι τουρίστες έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που ήταν η 63χρονη.

Στο μεταξύ, η γυναίκα υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Δείτε επίσης: ΕΚΑΒ – θάνατος 63χρονης και 19χρονης: Γιατί τα δύο περιστατικά είναι διαφορετικά!

«Δεν υπάρχει Τομέας ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι περιοχές της Ελλάδας στις οποίες δεν υπάρχει Τομέας ΕΚΑΒ, είναι πάρα πολλές. Το ίδιο ισχύει και στην Ουρανούπολη.
Έτσι οι περίοικοι έκαναν κλήση στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το οποίο με τη σειρά του διαβίβασε άμεσα το σήμα στον κοντινότερο Τομέα ΕΚΑΒ, που βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Το ασθενοφόρο ήταν φυσικό να καθυστερήσει 75 λεπτά να φτάσει στο σημείο, καθώς η απόσταση είναι μακρινή.
Οι ευθύνες της Πολιτείας και σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλες, καθώς θα έπρεπε να υπάρχουν ασθενοφόρα σε όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, με αρμοδιότητα και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σε λίγες μέρες

Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο τραγικό περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Την Κυριακή (4.6.2023) μια 63χρονη γυναίκα στην Κω λιποθύμησε. Οι συγγενείς της κάλεσαν ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά επιστρατεύτηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα προς το νοσοκομείο, αλλά η 63χρονη έχασε τη ζωή της.

Την Τρίτη (6.6.2023) μια νεαρή γυναίκα μόλις 19 ετών, καθώς και το παιδί που κυοφορούσε, έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Μάκρη γιατί – όπως κατήγγειλαν συγγενείς της – το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες.

 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν