Celine Dion: Ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της, λόγω του σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου που αντιμετωπίζει

  • Ρούλα Τσουλέα
σύνδρομο
Μετά από χρόνια μάχης με διάφορα συμπτώματα, διαγνώσθηκε με σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου (SPS).

Στην ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της προχώρησε η διάσημη καναδή τραγουδίστρια Celine Dion (Σελίν Ντιόν). Αιτία το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου (SPS) με το οποίο διαγνώστηκε έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας από ποικίλα συμπτώματα.

Η 55χρονη σταρ είχε ανακοινώσει στις 9 Δεκεμβρίου 2022 ότι πάσχει από αυτή την σπάνια νευρολογική ασθένεια. Όπως είχε εξηγήσει, είχε περάσει πολλά χρόνια υποφέροντας χωρίς να γνωρίζει την αιτία. Το σύνδρομο της προκαλούσε, μεταξύ άλλων, ακούσιους σπασμούς ακόμα και στις φωνητικές χορδές. Επομένως, καθιστούσε – και εξακολουθεί να καθιστά – πρακτικά αδύνατες τις ζωντανές εμφανίσεις της.

Το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου είναι μία σπάνια αυτοάνοση διαταραχή. Προσβάλλει περίπου 1 άτομο ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αυτοάνοσες παθήσεις, η συχνότητά του είναι υψηλότερη στις γυναίκες. Οι περισσότεροι πάσχοντες διαγιγνώσκονται με αυτό σε ηλικία 20 έως 50 ετών.

Συναυλίες του 2023 και 2024

Η Celine Dion ανήρτησε σήμερα, 26 Μαΐου 2023, μία φωτογραφία με τις ημερομηνίες της περιοδείας της στο Instagram. Στη λεζάντα έγραψε:

«Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι στο 100%. Δεν είναι δίκαιο για εσάς να συνεχίσω να αναβάλλω τις παραστάσεις. Παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα, μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… Και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!»

Διαβάστε ακόμα Σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (Stiff Person Syndrome): Τι προκαλεί και τι νιώθουν οι ασθενείς

Τον Δεκέμβριο, που γνωστοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο, η τραγουδίστρια είχε ακυρώσει τις ζωντανές εμφανίσεις της στην Ευρώπη. Μεταξύ των κρατών όπου θα εμφανιζόταν, συμπεριλαμβανόταν η χώρα μας. Τώρα, όμως, ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις της έως και το 2024.

Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια, θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους από τον πάροχο που τα αγόρασαν, σημειώνεται στις σχετικές ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες από newsit.gr, International Journal of Environmental Research and Public Health