Αύριο ο 1ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου

  • Iatropedia
Τον πρώτο αγώνα δρόμου «1ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα»,συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων (ΣΕΗ). Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην έρευνα κατά του καρκίνου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου του Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και το νεοσύστατο σύλλογο Φ.Α.Ο.Σ. (Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο).   

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 21 του μηνός, στις 6 το πρωί, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών (τέρμα του πεζόδρομου της Ερμού έναντι Τεχνόπολης, πλησίον της οδού Πειραιώς) και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 25 του μηνός , στις 2 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων υπεραθλητών, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 5μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αυξημένων απαιτήσεων, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τη διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, όπως αυτή περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και τον Πλούταρχο. Λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι υπερμαραθωνοδρόμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν