Αύριο κατατίθεται το Π.Δ. για τη λειτουργία των μονάδων εξωσωματικής

  • Iatropedia
Την είδηση για την κατάθεση νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα αλλάζει το τοπίο στις εξωσωματικές, έδωσε ο καθηγητής Άρης Αντσακλής που είναι πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νέα δεδομένα δημιουργούνται σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μονάδων εξωσωματικών στην χώρα διευκολύνοντας εκ νέου την έλευση ζευγαριών από άλλες χώρες της ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως αποκάλυψε ο κ.'Αρης Αντσακλής, σε ειδική ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό και επίκεντρο την εξωσωματική γονιμοποίηση, αύριο κατατίθεται το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τη λειτουργία των μονάδων εξωσωματικής στην Ελλάδα και την Πέμπτη θα είναι στο γραφείο του υπουργούνΥγείας.

Οι μονάδες εξωσωματικής θα λειτουργούν αδειοδοτημένες πλέον αποτελώντας ένα σπουδαίο «όπλο» ιατρικού τουρισμού.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι «διεθνώς 5 εκατομμύρια πολίτες αναζήτησαν ιατρικά κέντρα και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ψηλά στη λίστα της επισκεψιμότητας των τουριστών που αναζητάνε ιατρικές υπηρεσίες».