Αυλαία για ΕΟΠΥΥ! Κατατίθεται το νομοσχέδιο. Τι θα περιλαμβάνει

  • Iatropedia
Η Δύση του ΕΟΠΥΥ είναι ήδη εδώ. Κατατίθεται στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο Άδωνι για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την κατάργηση ουσιαστικά του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας ενώ δρομολογούνται και οι 8500 διαθεσιμότητες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε περίπου 15 μέρες μετά την προώθηση του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη θα αρχίσουν να στέλνονται τα “φύλλα πορείας” για τη διαθεσιμότητα σε 8500 εργαζόμενους και γιατρούς.

Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω και της αναστάτωσης από το περιβόητο “25ευρω” και παρότι όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βιαζόταν δεόντως να προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες λόγω τρόικας και πίεζε τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεγαλύτερο μέρος των 12.500 διαθεσιμοτήτων που περιμένουν οι τροϊκανοί, θα προέλθουν από τοπ χώρο της Υγείας.

Κοντά στις 8500 θα είναι αυτές οι διαθεσιμότητες από τον ΕΟΠΥΥ με την κυβέρνηση μάλιστα να ευελπιστεί να απαλλάξει από περίπου 3000 γιατρούς που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς προκειμένου να μην κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πάντως το νομοσχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα προσληφθούν στο ΕΣΥ οι γιατροί του Οργανισμού που θα δεχθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποκλείει να υπάρξουν κάποια προνόμια ειδικά για όσους φύγουν από το σύστημα και κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο κάνοντας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που αναμένεται να δοθεί είναι ασφαλιστική κάλυψη για τρία χρόνια, πρόταση πάντως που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους υπόλοιπους ιδιώτες γιατρούς που σήμερα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Αντίστοιχες διαφοροποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και για όσους είναι κοντά στη σύνταξη και θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, κατεύθυνση προς την οποία πιέζει και το ΠΑΣΟΚ. Εξετάζεται να έχουν αποδοχές ίδιες με αυτές των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν τα ανάλογα χρόνια προϋπηρεσίας. Ωστόσο οι γιατροί που θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα δηλαδή στις Υγειονομικές Περιφέρειες θα κριθούν μετά από χρονικό διάστημα κάτι που είσης βρίσκει αντίθετους τους συνδικαλιστές γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσα θα εισπράξει ο Άδωνις για τον ΕΟΠΥΥ από το 1 ευρώ ανά συνταγή! Γιατροί προς Άδωνι: «Αποσύρετε τώρα το μέτρο»!

Έρχεται τσεκούρι στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους και τι έγραψε στο twitter ο Άδωνις

Παρατεταμένο μπλακ άουτ στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Ετοιμάζονται λουκέτα εν μέσω διαθεσιμοτήτων

Σάλος από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ! Πως γλιτώνουν τα “γαλάζια” παιδιά