Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Ελπίζουμε να έχει το πολιτικό θάρρος να πανηγυρίσει ο κ. Πολάκης»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Με αιχμές κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ανακοίνωσε την απαλλαγή του από το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ήταν το γεγονός των πανηγυρισμών μέσω facebook του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, την εποχή της πρωτόδικης καταδίκης του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου για συκοφαντική δυσφήμιση, το γεγονός που ενόχλησε τον Μιχάλη Γιαννάκο. Σήμερα που αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό, σπεύδει να προκαλέσει με τη σειρά του τον πρώην ισχυρό άνδρα του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πριν από λίγο καιρό, ο κύριος Πολάκης, στις μέρες της παντοδυναμίας του στο Υπουργείο Υγείας, έσπευσε με τον δικό του μοναδικό όσο και αχαρακτήριστο τρόπο, να πανηγυρίσει την καταδίκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κύριου Γιαννάκου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, με χαρακτηρισμούς, που για ακόμα μία φορά τουλάχιστον υπερέβαιναν τα όρια της ευπρέπειας. Σήμερα, που ο κύριος Πολάκης, βιώνει μέσω των δικαστικών αποφάσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα επιτίμια της συμπεριφοράς του έναντι οποιουδήποτε τόλμησε να εκφράσει αντίθετη πολιτική άποψη από την δική του, ελπίζουμε, να έχει το πολιτικό θάρρος να πανηγυρίσει ομοίως για την απαλλαγή του κυρίου Γιαννάκου από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, που ομόφωνα κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο. Και βέβαια, ας έχει στο νου του, ο κύριος Πολάκης, ότι εκκρεμούν σειρά αγωγών, που η ΠΟΕΔΗΝ και ο κύριος Γιαννάκος έχουν ασκήσει εις βάρος του για όσα κατά καιρούς έχει γράψει εναντίον της Ομοσπονδίας».

Η μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση είχε υποβληθεί στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου, μετά από αναφορά που είχε κάνει η Ομοσπονδία στον εισαγγελέα Ζακύνθου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για προβλήματα που εντοπίζονταν στις σχέσεις μεταξύ υπαλλήλων στο νοσοκομείο. Πρωτόδικα ο Μιχάλης Γιαννάκος, είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, γεγονός για το οποίο «πανηγύριζε» στα social media, ο Παύλος Πολάκης, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Είναι η αρχή των απαλλακτικών αποφάσεων που θα ακολουθήσουν»

Είναι μόνο η αρχή για όλες τις απαλλακτικές αποφάσεις, που θα ακολουθήσουν, στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος του κυρίου Γιαννάκου και του Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, κύριου Χρήστου Παπαναστάση, κατά το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε, όπως αναφέρουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ  «η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η φίμωση όσων τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από τον κύριο Πολάκη».

Η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων, τα οποία «για όλους εμάς τους υπηρετούντες στην Δημόσια Υγεία δεν είναι απλά χώροι δουλειάς, αλλά χώροι προσφοράς και ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στον πολίτη, που τόσο έχει μαστιστεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν παραλείπει να ευχαριστήσεις τους συνηγόρους της κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, για την στήριξη που παρέχουν στις προσπάθειές τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν