Athens Diabetes Forum: Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από διαβήτη – 1 στους 3 δεν το γνωρίζει

  • Iatropedia
Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων γιατροί που μίλησαν στο Athens Diabetes Forum, στο οποίο συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες παρουσία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, των κοινωνικών φορέων και του υπουργείου για τον σχεδιασμό μίας ουσιαστικής παρέμβασης η οποία θα ξεκινά από τα σχολεία, μίας οργανωμένης προσπάθειας στον τομέα της πρόληψης.

Σημείωσε επίσης ότι θα λάβει γνώση των συμπερασμάτων της ημερίδας προκειμένου να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος, ενώ επεσήμανε ότι έχει ήδη συναντηθεί με τον Χρήστο Δαραμήλα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και θα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν διεξοδικά στο γεγονός ότι ενώ υπάρχει μείωση της εκδήλωσης άλλων νοσημάτων π.χ. καρκίνου του πνεύμονα λ.χ. εκστρατείας του καπνίσματος δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για το διαβήτη, ο οποίος είναι από τα νοσήματα που τραβούν την ανηφόρα και στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 1-1,2 εκατομμύριο διαβητικοί εκ των οποίων το 30%-50% δεν το ξέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορείτε να πάθετε από το χαμηλό σάκχαρο;

Τα πάντα για τον διαβήτη. Πότε κινδυνεύουμε;