Αθανάσιος Γιαννόπουλος: Σταθερή η κατάσταση στην Ειδομένη αλλά όχι για πολύ ακόμα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Επιδημιολογικά ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη", διαμηνύει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος προειδοποιώντας όμως ταυτόχρονα ότι εφόσον οι πρόσφυγες δεν στεγαστούν τις επόμενες μέρες μακριά από τον υπαίθριο καταυλισμό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά...

Το ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ, καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο βρίσκεται από το πρωί στην Ειδομένη και επιχειρεί με εξετάσεις, εμβολιασμούς και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσο περισσότερους πρόσφυγες μπορεί…

Ωστόσο, η κατάσταση από πλευράς καιρικών συνθηκών, αλλά και από πλευράς διαβίωσης δεν είναι ευχάριστη, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, αλλά, πρόσθεσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επιχειρεί με δυο μονάδες στην Ειδομένη και με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών.

Όπως διαπιστώνουν οι γιατροί του κλιμακίου. πολλά παιδιά και ενήλικες έχουν προβλήματα με το ανώτερο αναπνευστικό τους, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη ακόμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, «η πλήρης επιχειρησιακή δράση των μονάδων που συνεχώς εμπλουτίζονται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, θα διατηρηθεί στην περιοχή για όσο χρειαστεί. Τα κλιμάκια καλύπτουν, ελέγχουν και επιτηρούν επιδημιολογικά την περιοχή με αρτιότητα. Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα θέμα κάποιας επιδημίας (π.χ. γαστρεντερίτιδας). Εφ’ όσον οι πρόσφυγες -μετανάστες μετακινηθούν σε στεγασμένους χώρους θα προστατευθούν και από τις καιρικές συνθήκες που είναι δυσμενείς για τη διαβίωσή τους».

giannop eidomeni