Αθανάσιος Γιαννόπουλος: Επίσκεψη με νόημα σε δομή οροθετικών στο Κερατσίνι

  • Iatropedia
Επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με ΗΙV λοίμωξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος θέλησε να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στη δομή οροθετικών στα Καμίνια Πειραιά και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο, το οποίο επιτελείται στην ευπαθή αυτή κοινωνική ομάδα,που βρίσκεται σε κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επαναβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του Οργανισμού και της Πολιτείας και δεσμεύτηκε για τη διαρκή υποστήριξη και συμπαράσταση στην ευπαθή ομάδα αυτή των συνανθρώπων μας, για τη δικαιωματικά αξιοπρεπή διαβίωση τους, χωρίς στιγματισμό λόγω της οροθετικότητας HIV.

Η δομή λειτουργεί από το 1993 ως Περιφερειακή Υπηρεσία του Οργανισμού. Υπήρξε η πρώτη δομή φιλοξενίας για άτομα με ΗΙV λοίμωξη που λειτούργησε στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα για διαβίωση (στέγη- σίτιση) σε άτομα άπορα ή εκδιωχθέντα από τον κοινωνικό ιστό (οικογένεια ή/και εργασιακό χώρο) λόγω του κοινωνικού στίγματος, το οποίο, ακόμα και σήμερα, συνοδεύει τις περισσότερες φορές την πρωτοδιάγνωση της ΗΙV λοίμωξης.