Ασθενείς με μεσογειακή αναιμία: «Μας κορόιδεψαν με τον ΕΝΦΙΑ»! Το παιχνίδι με τα ποσοστά αναπηρίας

  • Iatropedia
Για πολιτική απάτη σε βάρος των Ατόμων με αναπηρίες και των ασθενών καθώς η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα απαλλάσσονταν από τον ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία.

Όπως εξηγεί η Κίνηση, η κυβέρνηση αφήνει επ'έξω από την οποιαδήποτε έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ εκείνους που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% έως 80%, «λες και είναι λιγότερο…ανάπηροι από εκείνους που έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω.

Η εξήγηση είναι απλή: αργά και σταθερά πάνε να καθιερώσουν το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ως το κατώτερο όριο για κάθε προνοιακή παροχή, είτε λέγεται ΕΝΦΙΑ, είτε λέγεται προνοιακό επίδομα, είτε λέγεται αναπηρική σύνταξη» σημειώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης για τη Μεσογειακή Αναιμία.

Και το ζήτημα είναι πως είναι δυνατόν η εφορία να γνωρίζει τι ποσοστό αναπηρίας έχει ένας φορολογούμενος αφού δεν υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης.

Όπως εξηγούν τα μέλη της Κίνησης «Στην δήλωση εισοδήματος, στο Ε1, εκτός των περιπτώσεων των ολικώς τυφλών, κινητικά ανάπηρων και των βαριά κινητικά ανάπηρων, στους οποίους αναγράφεται ποσοστό αναπηρίας 80%, όλοι οι άλλοι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις πηγαίνουν στον

ΠΙΝΑΚΑΣ 3.ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

1.Δικαιούσθε μείωση φόρου 200 λόγω αναπηρίας 67% και πάνω κτλ.

και συμπληρώνουν το ΝΑΙ.

Δηλαδή: η Εφορία ξέρει ότι όσοι συμπληρώσουν αυτόν τον κωδικό στο Ε1, έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω. ΔΕΝ ξέρει, όμως, πόσοι από αυτούς έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω, ώστε να βεβαιώσει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασθενείς σε Βορίδη: «Παραβιάζετε τα προσωπικά μας δεδομένα με την ΕΣΑΝ»! Φωτιές άναψε η Α.Ε. του υπ.Υγείας

Δείτε όλες τις εξετάσεις που κόβει ο Βορίδης! Ο πλήρης κατάλογος

Η μετοχική σύνθεση της «Α.Ε.» Βορίδη! Δείτε ποιοι θα συμμετέχουν στην εταιρεία

Τι έλεγαν οι γιατροί στο Βορίδη για τα κουρέματα στις εξετάσεις! Τα λάθη και οι παραλείψεις