Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με στόχο την υγειονομική ετοιμότητα του ΕΣΥ σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 29 Μαρτίου, Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», υπό τον γενικό συντονισμό του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, κου Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η δοκιμή του Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ», ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. Πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του Νοσοκομείου χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία του καθώς επίσης και δοκιμή λειτουργίας του ειδικού θαλάμου απομίανσης.

Στην άσκηση εκτός του ιατρονοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου, συμμετείχαν επίσης με μεγάλο αριθμό προσωπικού η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ με το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών και ο ΟΑΣΠ.