Άρχισε το αλαλούμ στα νοσοκομεία! Εφημερίες με…δανεικούς εργαζόμενους

  • Iatropedia
Χωρίς σχέδιο και χωρίς γνώση για το “αύριο” φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση στο κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα που δέχονται όλη την κίνηση των ασθενών ενώ οι εφημερίες γίνονται σε συνθήκες χάους...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός και όπως όλα δείχνουν το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για άρον άρον κλείσιμο κλινικών και μεταφορά ασθενών και εργαζομένων, από την αρχή είναι προβληματικό.

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να καταγράφουν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα των εφημεριών καθώς τα …κουκιά δε βγαίνουν. Είναι ενδεικτικό ότι σε εφημερία του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι” (ΓΟΝΚ) χρειάστηκε να φέρουν άρον άρον εργαζόμενους από το νοσοκομείο Πατησίων για να καλύψουν τις ανάγκες.

Όπως σημειώνει το σωματείο των εργαζομένων: “για τις ανάγκες της μερικής εφημερίας του ΓΟΝΚ μετέβησαν εκτάκτως εργαζόμενοι από το ΓΝ Πατησίων για να κάνουν βάρδια 3 μεσημέρι με 11 βράδυ, 1 τραυματιοφορέας και 2 νοσηλεύτριες, μετά το τέλος της πρωινής τους εργασίας στο ΓΝ Πατησίων. Εργάστηκαν δηλαδή για 16 συνεχείς ώρες, κάτι πρωτοφανές για τα εργασιακά δεδομένα των νοσηλευτών του ΕΣΥ”.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν αρχίσει ήδη να δέχονται το φόρτο εργασίας των μικρών νοσοκομείων που δε διαθέτουν πια κλινικές, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Και μέσα σε όλα αυτά προβλήματα αρχίζουν και παρουσιάζουν και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία καθώς η ροή των ασθενών που φθάνουν ως έκτακτα περιστατικά αρχίζουν να καλύπτονται με αναρίθμητα ράντζα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη με τις πρώτες αλλαγές στις εφημερίες που επήλθαν από το κλείσιμο των πρώτων κλινικών και νοσοκομείων.

Όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόλπο γκρόσο με τα “στοιχεία” της υπερσυνταγογράφησης! Όλη η αλήθεια πίσω από τη διαμάχη γιατρών- Άδωνι

Ποιοι θα εξαιρεθούν από το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία!

Ο πόλεμος του φαρμάκου! Τι ζητάει η τρόικα και τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Η επέλαση του Γερμανικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα! Τι ισχύει στη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ