Άρχισαν τα όργανα με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ- Επίσχεση από 1η Ιουνίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε επίσχεση εργασίας από 1η Ιουνίου καλεί τα μέλη της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, για την καθυστέρηση αμοιβών από τον Οργανισμό, η οποία, «καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και τη λειτουργία αυτή καθ’ εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων».

Το iatropedia μετέδωσε από το πρωί ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα «βράζει» καθώς τόσο οι γιατροί του ΠΕΔΥ επιθυμούν την αποκατάσταση όσων έκλεισαν τα ιατρεία τους, όσο και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν την πληρωμή τους για τους ασθενείς που εξέτασαν τον… Ιανουάριο!

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, η επίσχεση θα διαρκέσει μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Ιανουαρίου. Επιπλέον δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι στην «αυθαίρετη και άδικη», όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά του Οργανισμού κατά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών.

«Η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτείται από τις τσέπες των γιατρών, οι αντοχές των οποίων τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητά τους», αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν