Πλήρη αποκατάσταση των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ απαιτεί η ΣΕΥΥΠ-ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Nα σεβαστεί τις διαχρονικές της δεσμεύσεις και να διασώσει έστω και την τελευταία στιγμή τη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), ζήτησαν στην χθεσινή τους συνέλευση οι γιατροί του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ. Και εξουσιοδοτούν την Ομοσπονδία τους να αποφασίσει κινητοποιήσεις...

Όπως αναφέρουν, «η διάλυση της ΠΦΥ που ξεκίνησε με τον Ν.4238/2014 του Γεωργιάδη, συνεχίζεται με την αδράνεια της ηγεσίας του υπουργείο Υγείας και δυστυχώς ελλοχεύει πλέον ο υπαρκτός κίνδυνος να κλείσουν Μονάδες μετά την μνημονιακή αξιολόγηση των δομών. Ο κατάπτυστος Ν.4238/2014 πρέπει να καταργηθεί όπως άλλωστε και προεκλογικά δήλωναν κυβερνητικά στελέχη, ειδικότερα σήμερα που οι ανάγκες της κοινωνίας αυξάνονται καθημερινά και λόγω των ανασφάλιστων, των ανέργων και των προσφύγων».

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και απαιτεί από την κυβέρνηση:

1.   Να δώσει την δυνατότητα επανόδου, όλων των απολυμένων γιατρών.

2. Να δώσει την δυνατότητα επανόδου αυτών που υπηρετούσαν με συμβάσεις έργου επί πολλά έτη στο ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

3. Να κριθούν όσοι υπηρετούν σήμερα και να πληρωθούν άμεσα αυτοί που έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις.

4. Να δοθούν προσωποπαγείς θέσεις σε όλους τους γιατρούς, διατηρώντας την εργασιακή τους σχέση και επίσης το δικαίωμα της επανεπιλογής της εργασιακής σχέσης σε όσους επέλεξαν την ΠΑΑ κάτω από τον εκβιασμό του Α. Γεωργιάδη.

5. Να αποσυρθεί η απαράδεκτη παράγραφος 4ββ του άρθ.28 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου, η οποία αντίκειται  στο άρθρο 20 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα έννομης προστασίας σε κάθε Έλληνα πολίτη.

6. Για τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα, να ενταχθούν ισότιμα στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο με τους υπόλοιπους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

7. Η επέκταση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας να γίνει μόνο  εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών για ασφαλή και επαρκή λειτουργία και όχι με την εξόντωση των σημερινών υπηρετούντων.

8. Την πλήρη μισθολογική εξομοίωση των ΠΑΑ σύμφωνα με το Ν.4368/2016.

9. Την εξαίρεση πρώτα από  όλα της Υγείας-Πρόνοιας από τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης.

«Εξουσιοδοτούμε την ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ να αποφασίσει κινητοποιήσεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν