Αρχαία Ολυμπία: 63χρονος κατέρρευσε λίγο πριν τερματίσει σε αγώνα δρόμου

  • Iatropedia newsroom
Αρχαία Ολυμπία
Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η διαδρομή «Ολυμπιακής Εκεχειρίας» στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 63χρονος κατέρρευσε και πέθανε λίγο πριν τον τερματισμό.

Ένας 63χρονος άντρας, ο οποίος είχε πάρει μέρος στον αγώνα δρόμου «Ολυμπιακή Εκεχειρία» στην Αρχαία Ολυμπία, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγο αργότερα κατέρρευσε και πέθανε λίγο πριν τον τερματισμό της διαδρομής.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις στιγμές που προηγήθηκαν. Από την ώρα που κάποιοι τον έβλεπαν να δυσκολεύεται μέχρι τη στιγμή που έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί αν και προσπάθησαν επίμονα δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο άτυχος άντρας από την Αθήνα, που συχνά έπαιρνε μέρος σε δρόμους αντοχής ή ημιαντοχής, μερικά λεπτά πριν από την κατάρρευσή του, είχε προειδοποιηθεί να σταματήσει και να ακολουθήσει το υπόλοιπο της διαδρομής με το λεωφορείο που ακολουθούσε τους δρομείς, καθώς κάποιοι είχε διαπιστώσει ότι τον εγκατέλειπαν οι αντοχές του.

Ο ίδιος ωστόσο σύμφωνα με όσα υποστηρίχθηκαν από πλευράς διοργανωτών, δε θέλησε να σταματήσει παίρνοντας την ευθύνη για να συνεχίσει, βλέποντας πιθανότατα ότι είχε μείνει λίγος χρόνος για τον τερματισμό του.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά ουσιαστικά εκεί είχε φθάσει χωρίς τους χτύπους της καρδιάς του, έχοντας ήδη φύγει από τη ζωή.

Σε όλους είχε γίνει σύσταση να είναι προσεκτικοί και αν δεν μπορούν να τερματίσουν, να υπακούσουν στις υποδείξεις των γιατρών και να σταματήσουν. Ταραγμένη από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας, Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, δήλωσε στο patrisnews.com: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Τα έχω χαμένα από αυτό που συνέβη. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για όλο αυτό. Όλη η απαραίτητη βοήθεια ήταν άμεσα δίπλα του, ωστόσο δεν μπόρεσε να σωθεί».

Στην συγκεκριμένη τριήμερη διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός για την Ηλεία εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI