Απρόβλεπτος ο ιός της γρίπης κατά την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

  • Iatropedia
Είμαστε πιο έτοιμοι παρά ποτέ αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με τον ιό της γρίπης, λένε οι ειδικοί της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συνεχή επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης συνέστησε το ΣΚ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «τίποτα σχετικά με τη γρίπη δεν είναι προβλέψιμο, συμπεριλαμβανομένου και του πού μπορεί να χτυπήσει η επόμενη πανδημία αλλά και του ποιοι ιοί μπορεί να ευθύνοντα γι αυτό». Να σημειώσουμε άλλωστε ότι μόνο στην χώρα μας φέτος έχει στοιχίσει την ζωή σε 72 ανθρώπους.

Στην έκθεση επτά σελίδων για τη γρίπη, η ΠΟΥ επισημαίνει ότι ο κόσμος είναι είμαστε μεν καλύτερα προετοιμασμένοι για μια πανδημία γρίπης με το επίπεδο συναγερμού να είναι υψηλό αλλά ο ιός είναι απρόβλεπτος και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Η φετινή εποχή της γρίπης ήταν κακή σε πολλές γωνιές του πλανήτη με την Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να καταγράφουν υψηλά επίπεδα κρουσμάτων και χαμηλά επίπεδα προστασίας από το εμβόλιο, το οποίο φέτος δεν επαρκούσε για την προστασία από τον ιό που πρόλαβε να μεταλλαχτεί στα τέλη τοθ προηγούμενου εποχικού κύματος.

Η ΠΟΥ σημείωσε επίσης την αύξηση των ανθρώπινων κρουσμάτων του ιού H5N1 (γρίπη των πτηνών) στην Αίγυπτο, κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη;