Αποζημίωση 270.000 ευρώ διεκδικούν από τον Π. Πολάκη 18 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με αγωγή για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αναπλ. υπ. Υγείας

  • Iatropedia
ΠΟΕΔΗΝ
Αγωγή σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 270.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Αντικείμενο της προσφυγής των 18 εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία, που υπογράφουν την αγωγή, είναι ο χαρακτηρισμός «τσόλια» που, σύμφωνα με τους ενάγοντες, χρησιμοποίησε εναντίον των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Παύλου Πολάκη- Του ζητούν 100.000 ευρώ, όσο και το επίμαχο δάνειο

Στο ποσό της αποζημίωσης συναθροίζονται τα 100.000 ευρώ που διεκδικεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και από ποσό των 10.000 ευρώ που διεκδικούν οι υπόλοιποι 17 υπογράφοντες το δικόγραφο.

Η αποζημίωση που ζητούν οι ενάγοντες αφορά όπως αναφέρουν τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε πως το ποσό που θα τους επιδικαστεί θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».