Απολύθηκαν οι γιατροί των…χρυσών αδειών!

  • Iatropedia
Απολύθηκαν από το ΙΚΑ Ηρακλείου οι γιατροί οι οποίοι είχαν κάνει την χορήγηση αναρρωτικών αδειών... επάγγελμα, δίνοντας πάνω από 7.000 ημέρες άδειας σε ασφαλισμένους.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως μετά από πόρισμα που εξέδωσε η υπηρεσία του ΙΚΑ Ηρακλείου αναφορικά με ομάδα ιατρών που χορήγησε συνολικά 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας σε συγκεκριμένους ασφαλισμένους, κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διέταξε έρευνα.

Στο μεταξύ με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, από τους ιατρούς που αναφέρονται στο πόρισμα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης και απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους.

Εντωμεταξύ, συνελήφθησαν στην Αθήνα τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, μετά την απάτη που αποκάλυψαν οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες η ζημία που προκλήθηκε αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ . Τα χρήματα, που ήταν σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα στην αποθήκη μιας από τις συλληφθείσες, μέσα σε πάνες μωρού.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος, μέχρι τώρα αριθμός συμμετοχών, ασφαλισμένων του Ιδρύματος. Το κύκλωμα δρούσε πάνω από εννέα ολόκληρα χρόνια, και «φέσωνε» το ίδρυμα με επιδόματα -μαϊμού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη, απιστία, κατάχρηση και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.