Απολύσεις μέσω …προσλήψεων! Το “τυράκι” Άδωνι στους γιατρούς

  • Iatropedia
Το κλίμα της έντασης μεταξύ κυβέρνησης και ιατρών επιχειρεί να κάμψει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο αυτό διατείνεται ότι θα κάνει προσλήψεις στα νοσοκομεία...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όσοι φύγουν τόσοι θα έρθουν διατείνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης για να κάμψει τις αντιδράσεις από τις επικείμενες απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι παρότι περιστοιχίζονται από γαλάζιους συνδικαλιστές δε σκοπεύουν να κάνουν προς ώρας τουλάχιστον, βήμα πίσω.

Ο υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι ΄θα γίνουν προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ για να καλυφθούν οι τρύπες ενώ όσοι ενδιαφέρονται από τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να μπουν στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Κάτι βέβαια που στην πράξη είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς το ιατρικό προσωπικό που επί σειρά ετών απασχολείτο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Εξάλλου και οι νοσοκομειακοί γιατροί δε φαίνονται να είναι χαρούμενοι με το σενάριο να έρθουν στο ΕΣΥ οι συνάδελφοί τους από τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι δεν έχουν εκπαιδευτεί στις άγριες συνθήκες των νοσοκομείων.

Ο κ.Γεωργιάδης ωστόσο επιμένει ότι έως το τέλος του χρόνου θα γίνουν προσλήψεις οι οποίες θα συνεχισθούν και στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Εκκρεμούν 946 προσλήψεις μόνιμων γιατρών απεφάνθη στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμευόμενος ότι έως το τέλος του 2013 θα προσληφθούν οι 400 και οι υπόλοιποι 500 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε: “ Όσοι γιατροί κριθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι θέσεις τους θα φύγουν από την Πρωτοβάθμια. Για κάθε μία θέση που θα αδειάζει, λοιπόν, από την Πρωτοβάθμια, θα μπορούμε να προκηρύξουμε αυτομάτως μία θέση για πρόσληψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλαδή στην Δευτεροβάθμια” υπογράμμισε για να συμπληρώσει ότι μέσα στο 2014 θα έχουμε αρκετές προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ! Πόσο φθάνει η αναμονή

Μοιράζει …ρευστό ο ΕΟΠΥΥ! Πόσα και ποιοι εισπράττουν από τα χρέη του Οργανισμού

Έρχεται εορταστικό σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα! Επείγουσα εγκύκλιος

Παγώνει για λίγο η κινητικότητα στα Ψυχιατρεία λόγω ΕΟΠΥΥ! Σε αναμονή οι εργαζόμενοι