ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατάληψη από το μεσημέρι στο γραφείο του διοικητή στο ΨΝΑ- Σιγή ιχθύος από το υπουργείο

  • Iatropedia
Τίποτα δεν ακούστηκε σήμερα εντός κι εκτός του υπουργείου Υγείας για την κατάληψη του γραφείου του Παύλου Θεοδωράκη στο ΨΝΑ... Τί μαγειρεύεται άραγε εν κρυπτώ;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πληροφορίες του iatropedia μέσα από το ΨΝΑ αναφέρουν ότι μια ομάδα εργαζομένων, μέλη του Σωματείου, μπήκαν το μεσημέρι γύρω στι 1 στο γραφείο του διοικητή και του ανακοίνωσαν ότι αν δεν τον διώξει η ηγεσία του υπουργείου, δεν θα το αφήσουν να μπει ξανά στο γραφείο του να δουλέψει ώστε να φύγει υποχρεωτικά.

Του κλείδωσαν λοιπόν το γραφείο, πήραν τα κλειδιά και αποχώρησαν…

Ο διοικητής όπως είναι φυσικό, έχει ειδοποιήσει σχετικά το υπουργείο από την πρώτη στιγμή αλλά καμία «είδηση» δεν έχει δει έκτοτε το φως της δημοσιότητας ούτε εκ μέρους του κ. Θεοδωράκη ούτε εκ μέρους των εργαζομένων στο ΨΝΑ.

Πάντως, όπως προκύπτει από το κείμενο που παραθέτουμε παρακάτω, τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΨΝΑ δεν διαφέρουν από αυτά των εργαζομένων στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τί θα γίνει λοιπόν; Θα πάρουν όλοι τα κλειδιά από τους διοικητές για να «πολεμήσουν» την υποστελέχωση;

Διαβάστε εδώ τα αιτήματα του σω ματείου εργαζομένων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους – εργαζομένους του Νοσοκομείου μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διοίκησης την Τρίτη 26/5/2015 και ώρα 12:00μμ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση αποπομπή του Διοικητή του Ψ.Ν.Α. ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α. τον θεωρούν υπεύθυνο για μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν την αποδόμηση και την κατάρρευση του Νοσοκομείου μας, αναφερόμαστε στα ακόλουθα:

·Ανακοινώθηκαν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ καμία για το ΨΝΑ (δεν υπάρχει αίτημα του)

·Παραμένουν απλήρωτες πάνω από 6 μήνες οι εφημερίες ιατρών – ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.

·Δεν έχει λάβει παρά τις προηγούμενες αποφάσεις Δ.Σ. το παραμικρό μέτρο για την αποφυγή της κλοπής των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών.

·Παρά τις συνεχείς αναφορές Ιατρών και Νοσηλευτών του 3ου ΨΤΕ με τελευταία στις 18/7/2014 για πρωτοβουλία ενεργειών της Διοίκησης για την αποφυγή κινδύνου ασθενών και εργαζομένων, ο κος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ανέλαβε πρωτοβουλίες διενέργειας ανεξάρτητης πραγματογνωμοσύνης τον Μάρτιο του 2015.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι ιμάντες τον κρατούν καθηλωμένο στην καρέκλα του Διοικητή; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου; Το σενάριο της προσωπικής αποζημίωσης που επιδιώκει ο ίδιος από το Δημόσιο; Την στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται, απολύονται χωρίς να αποζημιώνονται, είναι τουλάχιστον προκλητικό ο Διοικητής που εξυπηρετούσε τις μνημονιακές πολιτικές που διέλυσαν την Δημόσια Υγεία να παραμένει στην θέση του και να μην παραιτείται.

Τους ιμάντες που τον κρατούν στην καρέκλα του και δεν τολμάει να τους κόψει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να τους κόψουν οι ίδιοι με τους αγώνες τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

· Την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου

· Τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες

· Την άμεση πληρωμή εφημεριακής & υπερωριακής απασχόλησης

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/5/2015 12μμ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.

Το Δ.Σ.