ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γιατροί του ΕΚΕΠΥ απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες!

  • Iatropedia
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, για τους απλήρωτους γιατρούς που ΕΣΥ που κάνουν εφημερίες στο ΕΚΕΠΥ και έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2014...! "Όσοι εχουν κάνει όντως εφημερίες πρέπει άμεσα να πληρωθούν καθώς κινδυνεύουμε να μην έρχονται από το ερχόμενο μήνα στο ΕΚΕΠΥ", τονίζει ο κ. Παπαευσταθίου μιλώντας στο iatropedia.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο ΕΚΕΠΥ κάνουν εφημερίες γιατροί του ΕΣΥ όλων των βαθμίδων, από ειδικευόμενοι τελευταίου έτους, ως διευθυντές και αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις ενός ΦΕΚ που προβλέπει μεγαλύτερη ωριαία αμοιβή από αυτή που λαμβάνουν στις εφημερίες των νοσοκομείων τους ώστε να έχουν το κίνητρο να εφημερεύουν και στο ΕΚΕΠΥ…

Επειδή ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες και ενδείξεις για «εφημερεύσεις -μαϊμού», το ΚΕΕΛΠΝΟ από κονδύλι του οποίου πληρώνονται αυτοί οι γιατροί, σταμάτησε να πληρώνει από τον περασμένο Οκτώβριο και για όσο διάστημα θα γίνονται οι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών των γιατρών ωστόσο, έχουν κάνει όντως εφημερίες και περιμένουν εναγωνίως να λάβουν τα χρήματά τους. Και επειδή η υπομονή έχει όρια, καλό θα ήταν να βγει σύντομα το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που αναμένουν υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ για να αρχίσουν και πάλι οι πληρωμές.

Ασκήσεις ετοιμότητας:

Εξάλλου ο κ. Παπαευσταθίου, με την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του ΥΥΚΑ, ζήτησε από όλες τις ΥΠΕ να επιλέξουν νοσοκομεία ώστε μέσα στους δύο επόμενους μήνες να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας που θα καταδείξουν κατά πόσο τηρούνται τα σχετικά μέτρα ασφαλείας.