Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί για τις απεργίες!

  • Iatropedia
Θα βάλουν ή όχι τελικά γενικό λουκέτο οι φαρμακοποιοί μετά τον εφαρμοστικό νόμο; Την απόφασή τους αναμένεται να τη λάβουν σήμερα σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ποιο είναι το κλίμα στους κόλπους του κλάδου;

Πολλοί είναι εκείνοι που τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση και επιχειρούν να ανατρέψουν έστω την τελευταία στιγμή τα όσα ψήφισε με τον εφαρμοστικό νόμο.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας.

Άλλωστε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας είχε διαμηνύσει όλο νόημα ήδη εδώ και μέρες στον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει… υπομονή διότι «θα λάβει την αρμόζουσα απάντηση».

Επίσης άλλοι μιλούν για γενικό λουκέτο ενώ ορισμένοι άλλοι είναι υπέρ της διακοπής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε όλη την Ελλάδα.

Βέβαια υπάρχουν και οι ψυχραιμότεροι που θεωρούν πως οι ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου δεν ανατρέπονται πια. Εκτιμούν επίσης ότι η απελευθέρωση του ωραρίου δε θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές καθότι δε θα είναι τελικά πολλοί αυτοί που θα θέλουν να ανοίξουν επιπλέον ημέρες.

Οι αποφάσεις του κλάδου θα ληφθούν οριστικά στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου χωρίς να αποκλείονται και …αυτονομήσεις.