Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί για κινητοποιήσεις! Ποιες είναι οι προτάσεις

  • Iatropedia
Τις τελικές τους αποφάσεις παίρνουν σήμερα οι φαρμακοποιοί καθώς συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με εισηγήσεις όμως και κατά αλλά και υπέρ των κινητοποιήσεων.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να δεσμεύτηκε πρόσφατα ότι θα αποπληρωθεί εντός των ημερών ο μήνας Σεπτέμβριος στον κλάδο και ότι θα τακτοποιηθούν τα χρέη του 2011 μέσω του υπουργείου Οικονομικών, όμως η ηγεσία του ΠΦΣ είναι προβληματισμένη.

Από τη μία αναμένεται να εισηγηθεί λήξει των κινητοποιήσεων και να εκτελούνται κανονικά οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ με αφορμή μάλιστα και τις γιορτές, από την άλλη όμως υπάρχουν πολλά στελέχη του κλάδου που έχουν άλλη άποψη. Θεωρούν ότι πρόκειται για πρόσκαιρη λύση καθώς τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίζουν να αυξάνονται όσο δεν υπάρχει χρηματοδότησή του φορέα και έτσι και οι φαρμακοποιοί θα συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι.

Η απόφαση του ΠΦΣ κινείται σε μια πολύ λεπτή γραμμή δεδομένου ότι οι «σκληροί» του κλάδου επιμένουν πως θα πρέπει να τηρηθεί μια σταθερή γραμμή στις κινητοποιήσεις ώστε να εισακούγονται τα αιτήματα των φαρμακοποιών.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΦΣ όπως αναφέρουν πληροφορίες θεωρεί πως πρέπει να λήξει σε αυτή τη φάση ο αγώνας των φαρμακοποιών ως δείγμα καλής θέλησης προς την κυβέρνηση και μετά τις γιορτές επανεξετάζεται το ζήτημα.

Δήμητρα Ευθυμιάδου