Απόφαση εξπρές: Πλαφόν στα φάρμακα για τους γιατρούς!

  • Iatropedia
Περιορισμούς στις συνταγές φαρμάκων που θα μπορούν να γράφουν οι γιατροί και συγκεκριμένα οι αγροτικοί και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη ειδικότητα αλλά εργάζονται κανονικά, αποφάσισε να βάλει το υπουργείο Υγείας. Αιτία…

…η συνεχιζόμενη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που φαίνεται πως αρχίζει να ξεφεύγει παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι αγροτικοί γιατροί αλλά και οι ανειδίκευτοι γιατροί οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις και κυρίως στην περιφέρεια, συνταγογραφούν φάρμακα για δεκάδες ασθενείς. Γεγονός καθόλου τυχαίο βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλές μικρές πόλεις και χωριά δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί με συνέπεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να καταφεύγουν στους αγροτικούς γιατρούς μόνο για τα απαραίτητα φάρμακά τους.

Το ακριβές πλαφόν πάντως και τον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορεί να χορηγεί κάθε γιατρός θα τον καθορίσουν σήμερα Τρίτη το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ισχυρίζεται σε κύκλους, κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από καταγγελίες φαρμακοποιών και εταιρειών που ανέφεραν ότι στην περιφέρεια η συνταγογράφηση είναι ανεξέλεγκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν