Από τι κινδυνεύετε όταν δεν πίνετε νερό;

  • Iatropedia
Το νερό είναι πολύτιμος σύμμαχος καλής υγείας. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν πίνουν νερό παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δείτε από τι κινδυνεύετε όταν δεν πίνετε νερό;

Νεφρική ανεπάρκεια

Νεφρική ανεπάρκεια είναι ένα κοινό φαινόμενο και συχνά είναι αναστρέψιμο, εάν αυτό οφείλεται σε αφυδάτωση και αντιμετωπίζεται νωρίς.

Επίσης μπορεί να πέσει η αρτηριακή πίεση με συνέπεια να μειωθεί η ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα συμπεριλαμβανομένων των νεφρών,

Κώμα

Μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ακόμη και κώμα.

Σοκ

Όταν η απώλεια υγρών συντρίβει την ικανότητα του οργανισμού να αντισταθμίσει, τη ροή του αίματος και την παράδοση οξυγόνου σε ζωτικά όργανα του σώματος καταστούν ανεπαρκείς και τη λειτουργία των κυττάρων και οργάνων μπορεί να αρχίσει να αποτύχει. Αν αρκετά όργανα αρχίζουν να δυσλειτουργούν, το ίδιο το σώμα μπορεί να αποτύχει και ο θάνατος μπορεί να συμβεί.

Ηλεκτρολυτικές διαταραχές

Σε αφυδάτωση, μπορεί να προκύψουν ανωμαλίες των ηλεκτρολυτών όπως νάτριο, κάλιο και χλωρίδιο) χάνεται από το σώμα μέσω του ιδρώτα. Για παράδειγμα, ασθενείς με ακατάσχετη διάρροια ή 'εμετο μπορεί να χάσει σημαντικές ποσότητες καλίου, που προκαλεί μυϊκή αδυναμία και διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Η επαγγελματική φροντίδα υγείας μπορεί να αποφασίσει να παρακολουθεί τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών ελέγχοντας εξετάσεις αίματος.

Παραδείγματα συμπτωμάτων που προκαλούνται από μη φυσιολογικά επίπεδα ηλεκτρολυτών περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα καλίου , διαταραχές του καρδιακού οφείλεται είτε σε χαμηλό ρυθμό ή υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο , και επιληπτικές κρίσεις λόγω της χαμηλής ( υπονατριαιμία ) ή υψηλού νατρίου (υπερνατριαιμία). Σε πολλούς ασθενείς με αφυδάτωση, τα νεφρά είναι σε θέση να αντισταθμίσει και να ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αφυδάτωση δεν συμβαίνει γρήγορα, και μερικές φορές μπορεί να πάρει ώρες για να παρουσιασθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε και πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε;