Απίστευτο: Υπάλληλοι του ΤΣΑΥ μετατίθενται σε πολιτικά γραφεία! Χάος στις υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού

  • Iatropedia
Η αποκάλυψη ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στον τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ επειδή γίνονται συνεχώς αποσπάσεις και μεταθέσεις και μάλιστα και σε πολιτικά γραφεία. Διαβάστε τι αποκαλύπτουν οι γιατροί του Πειραιά.

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί προν τον υπουργό παρατηρείται “μεγάλη καθυστέρηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ταμείου προς τους ασφαλισμένους και τα μέλη αυτών, λόγω ελλείψεως προσωπικού”

Κατά τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά καθυστερήσεις υπαρχουν στους τομείς:

· Έκδοση συντάξεων άνω του ενάμιση έτους

· Καθυστέρηση εκκαθάρισης των ατομικών φακέλων άνω της πενταετίας ή και καθόλου

· Αναγνώριση συντάξιμων ετών άνω της πενταετίας ή και καθόλου

· Έλεγχος και αποπληρωμή δαπανών Υγείας των ασφαλισμένων άνω του έτους

· Χορήγηση εξόδων κηδείας άνω των 10 μηνών

· Εκκαθάριση και πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε πολλές περιπτώσεις άνω της διετίας

· Αποπληρωμή Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών επίσης με μεγάλη καθυστέρηση

· Μεγάλη ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας όπως επίσης και για την χορήγηση Ασφαλιστικής Ενημερότητας, όπου προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ασφαλισμένος του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ θα πρέπει να προσέλθει στην υπηρεσία πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα και ατελείωτες ώρες αναμονής

Που πήγαν όλοι οι υπάλληλοι; Σε πολιτικά γραφεία! Όπως λένε οι γιατροί: “Αντί λοιπόν να διορθωθεί η υπάρχουσα τραγική κατάσταση της έλλειψης διοικητικού προσωπικού του ταμείου, έχουμε συνεχείς αποσπάσεις – μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς. Το τελευταίο όμως γεγονός που ξεχειλίζει την αγανάκτηση του Υγειονομικού Κόσμου είναι η τελευταία απόσπαση τεσσάρων ή πέντε υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού ώστε “να επιστρέψουν οι αποσπασθέντες στην υπηρεσία τους πολύ δε περισσότερο των τελευταίων υπαλλήλων που δεν περίσσευαν στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ εντός 15 ημερών”.