Απίστευτο! Έπινε μπύρα από το στομάχι του

  • Iatropedia
Συνέχεια ήταν μεθυσμένος και κανένας δεν τον πίστευε όταν έλεγε πως δεν έχει πιεί τίποτα. Ακόμη και η ίδια η γυναίκα του τον υποψιάζονταν ότι έπινε κρυφά.Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο επισκέφθηκε τα επείγοντα του νοσοκομείου όπου οι γιατροί δεν πίστευαν που έβρισκε την μπύρα.

Ένας μεσήλικας στο Τέξας ήρθε στα επείγοντα του νοσοκομείου σε κατάσταση προχωρημένης μέθης επιμένοντας ότι για αρκετό καιρό μεθά χωρίς να έχει πιει ούτε ένα ποτήρι κρασί.

Οι γιατροί γέλασαν όταν μέτρησαν στο αίμα του το οινόπνευμα να είναι πέντε φορές περισσότερο από το φυσιολογικό.

Όμως τόσο η επιμονή του ίδιου όσο και της γυναίκας του που νόμιζε ότι έπινε από κρυφά ποτά που είχε στο σπίτι, ανάγκασαν τους γιατρούς να ξαναδούν το πρόβλημα και να το μελετήσουν με μεγαλύτερη προσοχή.

Τελικά διαπίστωσαν ότι ο ασθενής δεν ήταν αλκοολικός αλλά είχε προσβληθεί στο έντερο του από ένα ζυμομύκητα τον Saccharomyces cerevisiae, ο οποίος κάθε φορά που ο ασθενής έτρωγε άμυλο προκαλούσε ζύμωση και το μετέτρεπε σε οινόπνευμα.

Ο ασθενής τέθηκε σε κατάλληλη δίαιτα και έλαβε και αντιμυκητιασικά φάρμακα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να θεραπευθεί.

Η περίπτωσή του δημοσιεύθηκε από τους γιατρούς του Cordell και συν πρόσφατα στο περιοδικό International Journal of Clinical Medicine. με τίτλο «A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism».

Δρ. Αχιλλέας Γεωργιάδης

www.myoskeletiko.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παυσίπονο τα ψάρια στην …αρθρίτιδα!

Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν πονάμε το ίδιο;

Η Ασπιρίνη για την πρόληψη του καρκίνου

Ποιο από τα επαγγέλματα υγείας εμπιστεύεται ο κόσμος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν