Απίστευτο: Χωρίς τρόφιμα οι ασθενείς στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!

  • Iatropedia
Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σε εποχή μνημονίου και τρόικας το βλέπουμε και αυτό. Χωρίς βασικά είδη διατροφής μένουν σε λίγα 24ωρα οι ασθενείς στο -Αθηναϊκό παρακαλώ- νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ενώ ήδη απουσιάζουν από το μενού τους βασικά τρόφιμα που επιβάλλονται για τη βελτίωση της υγείας τους. Γιατί θα πεινάσουν οι ασθενείς στο ΕΛΠΙΣ;

Στα όριά τους θα οδηγηθούν σε λίγα 24ωρα οι άρρωστοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ καθώς δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα προβλήματα υγείας τους αλλά και την πείνα! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο τα ράφια του νοσοκομείου θα αδειάσουν από τρόφιμα.

Και αυτό επειδή η προμηθεύτρια εταιρεία θα τους κόψει τα προϊόντα εξαιτίας οφειλών του νοσοκομείου που μετρούν από τα 2011.

Με επιστολή του στη διοίκηση του νοσοκομείου ο υπεύθυνος διατροφής κάνει έκκληση να βρεθεί λύση, ενώ τονίζει ότι ήδη απουσιάζουν από το μενού των ασθενών βασικά προϊόντα όπως το γιαούρτι που είναι απαραίτητο είδος για τους αρρώστους.

Και δε θα απουσιάσει το… χαβιάρι αλλά προϊόντα όπως ρύζι, πουρές, ντομάτες, ζυμαρικά, λάδι και άλλα τρόφιμα άκρως απαραίτητα.

Το έγγραφο που αποκαλύπτεται από την «Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών» και το ygeionomikoi.gr, δεν αφήνει περιθώριο για εφησυχασμό καθώς οι ασθενείς θα πεινάσουν άμεσα! Άλλωστε η προμηθεύτρια εταιρεία διαμηνύει ότι θα διακόψει άμεσα την τροφοδοσία εάν δεν εξοφληθεί.

Και όπως αναφέρει ο υπεύθυνος διατροφής «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι σε μία εβδομάδα δε θα μπορούμε να παρασκευάσουμε φαγητά ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών, ιδιαίτερα των χειρουργημένων και όσων βρίσκονται σε ειδικές δίαιτες».

Και όλα αυτά την ώρα βέβαια που ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συνομιλεί με την τρόικα για να προχωρήσει σε νέες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία!

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα έμειναν χωρίς τρόφιμα οι ασθενείς του νοσοκομείου Λέρου ενώ κι άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο Αιγαίο παρουσιάζουν ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής.