Απίστευτο: Άφησαν χωρίς οδοντίατρο ανάπηρα παιδιά στη Λευκάδα! Γιατί έκλεισε η μονάδα

  • Iatropedia
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς μετά το λουκέτο που μπήκε αιφνιδιαστικά στην μοναδική ειδική μονάδα οδοντιατρικής περίθαλψης για τα άτομα με αναπηρία στο νοσοκομείο Λευκάδος.

Της Μαρίας Γλένη

Μια μονάδα η οποία εξυπηρετούσε την περιφέρεια Πελοποννήσου, της Ηπείρου, των Ιονίων νήσων, της Πάτρας, της Λακωνίας και άλλων περιοχών. Το επιχείρημα που προβάλλεται από τα επίσημα χείλη είναι ότι δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν δυο τέτοιες μονάδες. Η μία μέχρι πρότινος στο νοσοκομείο Λευκάδας και η άλλη στο Ασκληπιείο της Βούλας ώστε να περιθάλπονται παιδιά με ειδικές ανάγκες που λόγω της ηλικίας τους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη στοματική τους υγεία.

Ήδη έχει σχηματιστεί μια μεγάλη «λίστα» ατόμων με αναπηρία γιατί αυτή η ειδική μονάδα, ήταν η μοναδική στην Περιφέρεια για όλα τα Επτάνησα, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο

Σχετική επερώτηση στη Βουλή έκανε ο πρώην προέδρου της Βουλής και νυν βουλευτής Β΄ Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης προς τον υπουργό Υγείας για τη μη λειτουργία της Ειδικής Οδοντιατρικής Μονάδας για ΑΜΕΑ του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Όπως ανέφερε ο Απόστολος Κακλαμάνης στην σχετική του επερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, με τη νέα διοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί η μονάδα, ενώ λειτουργούσε κανονικά επί τρία ολόκληρα χρόνια και μάλιστα ως μονάδα ενταγμένη κανονικά στον Οργανισμό πλέον του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με στοιχεία υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι και ένας οδοντίατρος που υπηρετούν εκεί και είναι διαθέσιμοι, άλλοι δύο.. Ο ένας, υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, του οποίου επιτρέπει η Διοίκησή του και αυτός αμισθί δέχεται να πηγαίνει στη Λευκάδα, όπως και μία οδοντίατρος που υπηρετεί, σε μισή ώρα απόσταση.

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λ.Γρηγοράκος αφού παραδέχθηκε ότι η πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου έκανε σημαντικό έργο δήλωσε ότι τα παιδιά αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολα στην αναισθησία, στη διασωλήνωση, σε όλο αυτό τον χειρισμό της στοματικής κοιλότητας. Ωστόσο δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Σαμαρά και στα κόμματα οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Τι θα ζητήσουν

Στα κάγκελα οι γιατροί για τις νέες επιστημονικές εταιρείες! Τι αλλάζει

Απίστευτο: Άφησαν χωρίς οδοντίατρο ανάπηρα παιδιά στη Λευκάδα! Γιατί έκλεισε η μονάδα

Καταργείται το 5ευρω στα νοσοκομεία! Χαράτσι σε τσιγάρα ή ποτά