Απεργούν οι φυσικοθεραπευτές δημόσιων νοσοκομείων – Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
φυσικοθεραπευτές
Δεύτερη μέρα απεργίας των φυσικοθεραπευτών του Δημοσίου, με κύριο αίτημα την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Υγείας.

Η διήμερη απεργία των φυσικοθεραπευτών του Δημοσίου τομέα ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, με κύριο αίτημα τους την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Κλειστά και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας σήμερα 17 Ιανουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης.  Την Παρασκευή 17/1 στις 12:00, οι φυσικοθεραπευτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό τους ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι φυσικοθεραπευτές διαμαρτύρονται για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες δομές υγείας, όσο και για την «ρατσιστική» – όπως την χαρακτηρίζουν – αντιμετώπιση όλων των κυβερνήσεων απέναντί τους, καθώς οι φυσικοθεραπευτές του Δημόσιου Τομέα έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει χαρακτηρισθεί «δίκαιο αίτημα» απ’ όλους τους υπουργούς Υγείας.

Δείτε επίσης: Φυσικοθεραπευτές: Απεργούν στις 16 και 17 Ιανουαρίου

ΠΟΕΔΗΝ: «Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Κινητοποίηση των Φυσικοθεραπευτών»

«Οι μεγάλες ελλείψεις Φυσικοθεραπευτών επιβαρύνουν την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών και έχουν οδηγήσει τους λιγοστούς υπηρετούντες στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άμεση πρόσληψη Φυσικοθεραπευτών, την χορήγηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος (150 ευρώ) και την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.