Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

  • Iatropedia
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ αλλά και για περικοπές και απολύσεις.

Χωρίς γιατρούς θα μείνουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καθώς το ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος σε όλη τη χώρα ξεκινά κύκλο κινητοποιήσεων που θα συνεχισθεί και όλη την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι γιατροί θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα από αύριο έως και την επόμενη Παρασκευή αφού θα κάνουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Τα αιτήματα του κλάδου είναι:

  • Εξαίρεση του ΙΚΑ –ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, όπως περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.
  • Να σταματήσουν οι περικοπές στις παροχές υγείας των ασφαλισμένων, που ορίζονται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Με την αποχώρηση των μόνιμων και συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ διαλύονται οι Δημόσιες Δομές της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Οι ασφαλισμένοι δεν αντέχουν μετά τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων και τη φοροεπιδρομή, περικοπές και στην υγεία τους».