Απεργίες λίγο πριν τη διαθεσιμότητα! Στο πόδι και εορταστικά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ούτε στις γιορτές δεν εφησυχάζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι με το νέο χρόνο περιμένουν τα φύλλα πορείας για έξοδο από το ΕΣΥ διά χειρός Άδωνι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένουν και εν μέσω εορταστικής περιόδου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου τις απεργίες τους στα πολυϊατρεία του Οργανισμού.

Οι γιατροί είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι αναμένουν εντός των ημερών να λάβουν στα χέρια τους τα έγγραφα των διαθεσιμοτήτων που θα αφορούν κοντά στα 8500 άτομα που εργάζονται σήμερα στο πρώην ΙΚΑ.

Και το ζήτημα είναι ότι οι διαθεσιμότητες θα σταλούν παρά τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου και του υπουργείου Υγείας.

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τα αρχικά του σχέδια και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα αποσαφηνισθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους γιατρούς.

Κάτι βέβαια που δε γίνεται αποδεκτό από τον κλάδο γι αυτό και πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30.12.2013 έκτακτη γενική συνέλευση.

Οι γιατροί της Αττικής θα επεξεργασθούν τα νέα δεδομένα μετά και τις τελευταίες συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Υγείας και θα αποφανθούν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Πάντως επειδή οι εκπρόσωποί τους στην τελευταία συνάντηση αποχώρησαν απολύτως απογοητευμένοι δηλώνοντας μάλιστα ότι ο διάλογος υποβαθμίστηκε αφού περιορίστηκε σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα λάβουν συνέχει ενδεχομένως και με διαφορετικές μορφές πίεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται η …Δύση του ΕΟΠΥΥ! Με νέο σύστημα θα ξυπνήσουν σε 7 ημέρες οι ασθενείς. Όλες οι αλλαγές

Ο Τομπούλογλου φέρνει …ελέγχους! Στο μικροσκόπιο οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

Η κινητικότητα άργησε μια μέρα! Μετά την Πρωτοχρονιά έρχονται οι αλλαγές στα νοσοκομεία

''Κόφτης'' στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ: Τι χάνουν οι ασθενείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν