Απεργία μεθαύριο Τετάρτη στα φαρμακεία όλης της χώρας- Το ΦΑΝΙΕ διαχωρίζει την θέση του

  • Iatropedia
Μετά τα νέα για την συμφωνία στις Βρυξέλλες που προβλέπει μεταξύ άλλων την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από σούπερ μάρκετ αλλά και πλήρη απελευθέρωση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς που στήριξαν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Καζάνι όχι που βράζει αλλά…που έσκασε ειναι ο χώρος των φαρμακοποιών τις τελευταίες ώρες καθώς προβλέπεται αφανισμός των φαρμακείων της γειτονιάς. Η 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη ως εκ τούτου είναι μόνο η αρχή για όσα θα ακολουθήσουν…

Ωστόσο, τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο που εκπροσωπούνται από το ΦΑΝΙΕ προανήγγειλαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία…

Διαβάστε την ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο:

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την ερχομένη Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:

τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις,

την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό

και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν .

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών .

Είναι περίεργο να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία.

Είναι τουλάχιστον ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών.

Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

Την ημέρα της απεργίαs θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΗΣ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ:

Ο ρίψασπις ρίχνοντας την ασπίδα του εκθέτει σε κίνδυνο τον συμπολεμιστή του, αφού η ασπίδα του ενός εκάλυπτε το σώμα του διπλανού του. Γι' αυτό η Σπαρτιάτισσα μάνα έλεγε «ή ταν ή επί τας» (ή θα γυρίσεις πίσω με την ασπίδα σου ή να σε φέρουν πάνω σε αυτήν σκοτωμένο)

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) ΔΕΝ προτίθεται να ταλαιπωρήσει περαιτέρω, τους συνταξιούχους και τους ασθενείς, τους Έλληνες πολίτες που ήδη ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το Φ.ΑΝΙ.Ε. και τα μέλη του ΔΕΝ θα απεργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. και τα μέλη του στηρίζουν και θα στηρίζουν την πατρίδα σε δύσκολες για το Έθνος στιγμές.