Απάντηση του Νοσοκομείου Καλύμνου για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ: Ναι είναι αλήθεια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα νοσοκομεία έχουν νομικό κόλλημα να διαθέσουν προσωπικό για την στελέχωση ασθενοφόρων και ως εκ τούτου, αν το ΕΚΑΒ κάθε περιοχής δεν έχει αρκετούς οδηγούς και διασώστες για βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, τότε το ασθενοφόρο κάνει διακομιδές κάποιες ώρες την ημέρα! Τις υπόλοιπες, ο Θεός, βοηθός αν συμβεί κάποιο ατύχημα ή οξύ ιατρικό πρόβλημα σε κάποιον κάτοικο της περιοχής.

Όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, ελήφθη απαντητική επιστολή από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου, Εμμανουήλ Βόλο, στην οποία επιστολή γίνεται λόγος για τη μειωμένη στελέχωση σε διασώστες στο ΕΚΑΒ Καλύμνου με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για όλες τις βάρδιες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του αναπληρωτή διοικητή, «η εξ ολοκλήρου ευθύνη παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών σε όλες τις περιοχές της χώρας ανήκει πλέον στο ΕΚΑΒ και από την στιγμή που ο νόμος συνεχίζει ως έχει, δεν μπορούμε να διαθέσουμε προσωπικό του νοσοκομείου στη στελέχωση του ΕΚΑΒ αφού αυτό είναι παράνομο».

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του κ. Βόλου παρακάτω:

Βολος καλυμνος