Απάντηση του διοικητή στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για τις αναμονές στις οφθαλμιατρικές κλινικές του ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" που αποτέλεσαν αντικείμενο ρεπορτάζ απαντά ο διοικητής του ιδρύματος παραδεχόμενος ότι κάποια ραντεβού αργούν μέχρι και 4 μήνες.

Σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (30/8/2017) της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφορικά με αναμονή για οφθαλμολογική εξέταση και καθυστέρηση αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών αναφέρουμε τα εξής:

Το Νοσοκομείο έχει 1 Πανεπιστημιακή και 1 Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική.
Εφημερεύει καθημερινά για έκτακτα περιστατικά.

Γίνονται σχεδόν όλες οι εξειδικευμένες εξετάσεις. Η αναμονή για τακτική εξέταση πράγματι υπερβαίνει τους 4 μήνες μεταξύ δε αυτών περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες επανεξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Οφθαλμολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξετάζουν κατά μέσο όρο 2000-2500 ασθενείς το μήνα από όλη την Ελλάδα.
Σχετικά με τα έκτακτα στις εφημερίες μόνο για περιορισμένο αριθμό εκτάκτων περιστατικών που ανάλογα με τα προβλήματά τους πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και να κάνουν ειδικές εξετάσεις η οριστική τους εκτίμηση γίνεται μετά την πάροδο μερικών ωρών.
Η  ΜΕΘ του Νοσοκομείου έχει 12 κλίνες οι οποίες λειτουργούν όλες και επιπλέον αυτών το 2017 άνοιξαν 7 κλίνες της ΜΑΦ Νευροχειρουργικής Κλινικής.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΚΕΚΕΡΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν