Απάντηση της διοίκησης του «Σωτηρία» σε όσα την κατηγορούν από την ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε έφοδο μελών της ΠΟΕΔΗΝ στο γραφείο του διοικητού του νοσοκομείου "Σωτηρία" εξελίχθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση, μετακινήσεις εργαζομένων με κομματικά κριτήρια αλλά και το κλείσιμο του παιδικού σταθμού που λειτουργεί στο νοσοκομείο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η διοίκηση έχει όμως άλλα να πει...

Διαβάστε την απάντηση της διοίκησης του «Σωτηρία»:

Τα τελευταία 3 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έχουν υλοποιηθεί οι παρακάτω παρεμβάσεις:

·        Άνοιγμα – λειτουργία 13 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που παρέμειναν κλειστές.

·        Κατάρτιση 28 Ιατρικών Πρωτοκόλλων.

·        Κατάρτιση 46 Νοσηλευτικών Πρωτοκόλλων.

·        Κατάρτιση 6 Εργαστηριακών  Πρωτοκόλλων

·        Σχεδιάζεται η επέκταση λειτουργίας Ψυχιατρικού Τομέα (κλινική DEPOT).

·        Επέκταση TRIAGE στα ΤΕΠ και βελτίωση του χρόνου αναμονής ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καλύτερη διακίνηση των περιστατικών.

·        Λειτουργία γραφείου Διοικητικής Λογιστικής.

·        Ανακαίνιση 2ης Πνευμονολογικής και Θωρακοχειρουργικής και Χειρουργικής κλινικής.

·        Διαδικασίες και περιγραφές θέσεων σε όλες τις Διευθύνσεις του Νοσοκομείου καθώς και εφαρμογή μοντέλων άριστης στελέχωσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

·        Δρομολόγηση λειτουργίας νέας Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής.

·        Λειτουργία γραφείου Προστασίας δικαιωμάτων ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας.

·        Λειτουργία Τμήματος κατ’ οίκον Νοσηλείας.

·        Λειτουργία Σωληνωτού Ταχυδρομείου.

·        Ενεργοποίηση του τμήματος Εκπαίδευσης στην επίβλεψη – εποπτεία αναφορικά με τη διενέργεια κλινικών μελετών του Νοσοκομείου .

·        Σταμάτησε η καθαριότητα από το ιδιωτικό συνεργείο (Δελτίο Τύπου 1/2018).

·        Από 15-1-2018 οι χημειοθεραπείες  5 Πνευμονολογικών Τμημάτων διενεργούνται σε διακριτό χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

·        Συγκροτήθηκε Ογκολογικό Συμβούλιο.

·        Από 12/3/2018 ξεκίνησε η λειτουργία Ψυχολογικού Ιατρείου για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

·        Επεκτάθηκε το LIS  στα εργαστήρια:  Παθολογοανατομικό, Κυτταρολογικό και στο επόμενο διάστημα και στο Μικροβιολογικό εργαστήριο.

·        Αυξηθήκαν οι ώρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων με αποτέλεσμα, τόσο την μείωση του χρόνου αναμονής για ραντεβού, όσο και την εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών. Επιπρόσθετα προγραμματίζεται  η λειτουργία εξωτερικά ιατρεία από περισσότερες ειδικότητες (δερματολογικό, διαταραχών φωνής κλπ

·        Υλοποιείται η λίστα χειρουργείων

·        Άλλαξε ο τρόπος διενέργειας των παραγγελιών των υλικών από τα τμήματα και γίνεται πλέον ηλεκτρονικά

·        Έχει προκηρυχθεί το σύνολο των διαγωνισμών του ΠΠΥΦΥ 2015 και έχει συμβασιοποιηθεί μέρος του ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί από παλαιότερα προγράμματα με σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Νοσοκομείο. Επιπλέον ακόμα και η κάλυψη τρεχουσών ή εκτάκτων αναγκών ακολουθεί διαγωνιστική διαδικασία

·        Τροποποιήθηκε ο τρόπος έκδοσης εισιτηρίου για τους ογκολογικούς ασθενείς της Γ Παθολογικής Πανεπιστημιακής (που είναι και η  περισσότεροι καρκινοπαθείς που προσέρχονται για χημειοθεραπείες), οι οποίοι εξυπηρετούνται και εκδίδεται το εισιτήριο εισαγωγής απευθείας στην κλινική

·        Αύξηση του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείου από 1.446 άτομα το έτος 2015 σε 1.609 άτομα το έτος 2017 ενώ εντός του επόμενου διαστήματος θα διοριστούν 46 άτομα από την προκήρυξη 7Κ.

Για το θέμα του παιδικού σταθμού ο οποίος λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση ούτε έχει ενταχθεί στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, έχει προηγηθεί σχετική αλληλογραφία με το Δήμο Αθηναίων χωρίς αποτέλεσμα και στην παρούσα φάση σε συνεργασία με την ΥΠΕ και το Υπουργείο θα δοθεί η λύση ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού. Παράλληλα ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης του Παιδικού Σταθμού και αναμένεται άμεσα η υπογραφή της σύμβασης και η υλοποίηση του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν