Αντισεισμική άσκηση και μερική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
νοσοκομείο Ζακύνθου
Άσκηση για τη μερική εκκένωση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, του Νοσοκομείου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΖ, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντών.

Το σενάριο προέβλεπε μια ισχυρή σεισμική δόνηση, της τάξης των 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που θα ακολουθούνταν από αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς και έντονη ανησυχία για επικείμενο μεγάλο σεισμό τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με το σενάριο, εξαιτίας του σεισμού και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο εκδηλώνεται πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου των Η/Μ εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και εγκλωβίζονται άτομα στον ανελκυστήρα και σε διάφορους άλλους χώρους του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ασθενών, αλλά και εργαζόμενων, από χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και από τον ανελκυστήρα, ενώ επιτυχής ήταν και η μεταφορά των ασθενών σε σκηνές που παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ζακύνθου και είχαν στήσει οι εθελοντές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν