Αντιγριπικά εμβόλια: Χωρίς πληρωμή η συνταγογράφηση, λέει η Ε. Αγαπηδάκη

  • Ρούλα Τσουλέα
εμβόλια
Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά τον σάλο ξέσπασε για τη συνταγογράφηση των εμβολίων.

Τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν και παραμένουν δωρεάν, καθώς οι πολίτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη συνταγογράφηση, ανέφερε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκάι, η κυρία Αγαπηδάκη επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνταγογραφηθούν τα εμβόλια σε πολλές δημόσιες δομές. Από αύριο, όμως, για να μην υπάρχει καθυστέρηση, μπορούν να συνταγογραφούνται παντού, χωρίς πληρωμή.

«Ήταν, είναι και παραμένει δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν το εμβόλιο σε πάρα πολλές δημόσιες δομές», ανέφερε.

«Εφέτος, για να μην καθυστερεί ο κόσμος, μπορεί να κάνει το εμβόλιο με συνταγογράφηση από αύριο, παντού και δωρεάν. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη συνταγογράφηση», πρόσθεσε.

Η κυρία Αγαπηδάκη επανέλαβε πως «εφέτος υπάρχουν δύο τύποι εμβολίων, ένα συμβατικό και ένα που απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών».

Από το Νοέμβριο, τα συμβατικά αντιγριπικά εμβόλια θα μπορούν να γίνονται και χωρίς ιατρική συνταγή. Τα ειδικά εμβόλια για τους ηλικιωμένους, όμως, θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται με ιατρική συνταγή.