Αντίδραση από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό για τα γεγονότα στο ΨΝΑ

  • Iatropedia
Την αποπομπή του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), ζητεί ο Νίκος Μανιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος του νοσοκομειακού συνδικαλιστικού κινήματος (επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ), τονίζει πως το περιστατικό εκθέτει πολλαπλά την Πολιτεία. Και προσθέτει ότι αυτό προκύπτει, επειδή επέδειξε αδυναμία να εγγυηθεί όχι μία θεραπευτική σχέση, αλλά την ίδια τη ζωή ανθρώπων που (με εισαγγελικές αποφάσεις) έχουν παραδοθεί σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, ειδικά για το “Δαφνί” και το “Δρομοκαΐτειο”, οι καταγγελίες των σωματείων και των ιατρικών φορέων, που συνοδεύτηκαν από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, σχηματίζουν τουλάχιστον έναν ογκώδη τόμο:

«Είναι θέμα των ειδικών να μιλήσουν, και έχουν ήδη μιλήσει, για το πώς οι ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και ο περιορισμός των φαρμακευτικών επιλογών οδηγούν σε συγκεκριμένες θεραπευτικές ή «θεραπευτικές» επιλογές με προέχουσα την αυξανόμενη χρήση της καθήλωσης. Αρκετοί είχαν προειδοποιήσει πως περιστατικά σαν αυτό ήταν αναμενόμενα. Και είχαν προειδοποιήσει αρμοδίως…” προσθέτει.

Αναφερόμενος τέλος στον διοικητή του ΨΝΑ, Παύλο Θεοδωράκη, τον χαρακτηρίζει «εκλεκτό του κ. Άδωνι Γεωργιάδη…