«Άνοιξε» φάκελος Novartis- 8 τέως υπουργοί ελέγχονται

Η πληροφορία "ακουγόταν" στα δημοσιογραφικά γραφεία από την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί. Σήμερα όμως ο κύβος ερρίφθη κι ένα ογκώδης φάκελος μεταβιβάστηκε στη Βουλή.

Τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρονται στο φάκελο της Novartis. Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή, με τα ονόματα του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Πάνου Πικραμένου να ξεχωρίζουν...

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η εισαγγελική έρευνα έπρεπε να σταματήσει και να διαβιβαστεί στη Βουλή καθώς περιλαμβάνει ονόματα των εν λόγω πρώην πρωθυπουργών και των πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την περίοδο από το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015).

Ποινική δίωξη

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, διαβιβάζονται στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για αγορές φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο Novartis: «Ηχηρά» ονόματα πολιτικών φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν