Ανοιχτή διαβούλευση για τα μητρώα ασθενών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πρόσκληση Ιατρικών Εταιρειών σε ανοικτή διαβούλευση για τη διαμόρφωση των Εθνικών Μητρώων Ασθενειών και Ασθενών της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης» έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής υγείας, καλεί τις Ιατρικές Εταιρείες της χώρας μας, όπως συμμετάσχουν  σε μια ανοικτή τράπεζα διαβούλευσης. Σκοπός της διαβούλευσης αυτής είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη εθνικών μητρώων ασθενών και νοσημάτων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τη διαβούλευση θα συντονίσει ο κ. Μπασκόζος και εκτός των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών θα συμμετέχει και ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Απώτερος σκοπός αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η ενίσχυση του έργου των Επαγγελματιών Υγείας, της Δημόσιας Υγείας και της ενίσχυσης των διατιθέμενων υπηρεσιών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Υγείας στη χώρα μας.

Η πρώτη συνάντηση της ανοικτής τράπεζας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/09/2016 στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν