Άνω κάτω οι φαρμακοποιοί! Τι θα συζητήσουν στη Γενική Συνέλευση

  • Iatropedia
Καζάνι που βράζει είναι το τελευταίο διάστημα οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας όχι μόνο εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο κλάδος εδώ και μέρες αναμένει αλλαγές σε συνδικαλιστικό επίπεδο δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου διορίστηκε στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, γεγονός που ενόχλησε πολλούς.

Παρότι ο ίδιος δεν έχει εκφράσει επισήμως την πρόθεση του να παραμείνει ή να φύγει από την ηγεσία των φαρμακοποιών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διατυπώσει τις έντονες διαφωνίες τους για τη διπλή ιδιότητα την οποία θεωρούν ασυμβίβαστη και αντιδεοντολογική.

Πάντως σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου όπου πολλοί ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι φαρμακοποιοί που έχουν δηλώσει ότι δε θα ξανασυμμετάσχουν στις όποιες διεργασίες του κλάδου εάν δεν αποσαφηνιστεί το θέμα.

Να σημειωθεί ότι οι παρασκηνιακές αυτές αντιπαραθέσεις γίνονται την ώρα που έρχεται η τρόικα και ο κλάδος βρίσκεται μπροστά σε πολλές αλλαγές όπως διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής και εκτός φαρμακείων και ειδικότερα σε σουπερ μάρκετ αλλά και πιθανή νέα μείωση του ποσοστού κέρδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί αύριο θα κουβαλούν τους ασθενείς στα χέρια οι συγγενείς τους;

Πόσα χάνει ο ΕΟΠΥΥ από την έλλειψη οργάνωσης; Τι έδειξε έρευνα

Αποκάλυψη: καταγράφουν άρον άρον εργαζόμενους του ΕΣΥ λίγο πριν έρθει η τρόικα! Τι δείχνει έγγραφο

Έρχεται ανασχηματισμός στην οδό Αριστοτέλους! Θα φύγει όλη η ηγεσία του υπ.Υγείας;

ΙΣΑ κατά Σκοπούλη: «Να φύγει τώρα από την κυβέρνηση»! Όλο το παρασκήνιο και οι κατηγορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν