Ανοικτά τα φαρμακεία Αθήνας Πειραιά Πέμπτη Παρασκευή. Λουκέτο στην υπόλοιπη χώρα!

  • Iatropedia
Ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους τις επόμενες ημέρες καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προτείνει στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 48ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι φαρμακοποιοί τόσο της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης χώρας αναμένεται να κλείσουν τα φαρμακεία τους για 48 ώρες καθώς αυτή είναι και η πρόταση του Πανελλήνιου συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τον εφαρμοστικό νόμο που αλλάζει τον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων και απελευθερώνει το ωράριο.

Αργότερα και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας καθώς τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων έφθασαν τα 150 εκ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 100 εκ. ευρώ αφορούν οφειλές ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ).

Η Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών της Αττικής, προσανατολίζεται στην άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και λοιπών ταμείων, καθόσον τα 140 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί σε εταιρείες, αποθήκες, εφορία, «χαράτσια» και έκτακτα τέλη από τους φαρμακοποιούς, οδηγώντας τα φαρμακεία σε σοβαρότατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Είναι ενδεικτικό ότι τα κατασχετήρια προς φαρμακεία της Αττικής έχουν φθάσει τα 200.