Ανοικτά αλλά χωρίς εφημερίες τα φαρμακεία! Οι…φραγκόκοτες και οι γαλάζιες ταυτότητες των φαρμακοποιών

  • Iatropedia
Τα χειρότερα για τους φαρμακοποιούς δεν αποφεύγονται καθώς παρά τις κινητοποιήσεις τους το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε εν μέσω πολιτικών αναταράξεων. Ωστόσο σταμάτησαν τα λουκέτα αλλά τα φαρμακεία με βάση την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δε θα εφημερεύουν το επόμενο διάστημα. Θα διανυκτερεύουν μόνο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την ίδια στιγμή τα μέλη τηςΕιδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) φαρμακοποιών της ΝΔ υπέβαλαν ομαδικά την παραίτησή τους στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος ενώ την κομματική του ταυτότητα παρέδωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Για βουλευτές …φραγκόκοτες έκανε λόγο ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής Κώστας Λουράντος.

Δείγμα του εκνευρισμού που επικρατεί στους κόλπους του κλάδου καθώς τα μέτρα για τα φαρμακεία έρχονται και οι ανατροπές είναι μεγάλες. Ο Κώστας Λουράντος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ειπε με στόμφο πως και τα 11.000 φαρμακεία της χώρας μετατρέπονται για δύο μήνες σε εκλογικά κέντρα εναντίον όσων ψήφισαν το νομοσχέδιο περιγράφοντας ουσιαστικά ένα πολιτικό…αντάρτικο. Μάλιστα δε δίστασε να χαρακτηρίσει τους βουλευτές που άλλα έλεγαν στην αρχή και άλλα ψήφισαν, κότες. Λίγο αργότερα το …διόρθωσε μιλώντας για φραγκόκοτες.

Πάντως σιγά σιγά η αγορά φαρμάκου αρχίζει να εξομαλύνεται καθώς τα φαρμακεία ανοίγουν πια κανονικά και οι ελλείψεις που υπήρχαν καλύπτονται.

Όμως οι ανατροπές για το επάγγελμα του φαρμακοποιού ξεκινούν μετά το πολυνομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επιστολή που έστειλαν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές προς στο πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος αφού χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κλάδου από την κυβέρνηση ενώ κατήγγειλλαν μυστικές συμφωνίες και προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου, που οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας Υγείας'.

Ο κλάδος πάντως δεν προτίθεται να παρατήσει τα …όπλα καθώς σκοπεύει με διάφορους τρόπους να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του όχι όμως με λουκέτα. Άλλωστε το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές όπως συστέγαση φαρμακείων με πολυκαταστήματα όπως σούπερ μάρκετ αλλά και πολλαπλές άδειες για έναν φαρμακοποιό.

Και το ζήτημα είναι πως ο κλάδος φοβάται πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα μέτρα. Εξάλλου η τρόικα πιέζει να μειωθεί το ποσοστό κέρδους στο 15%, ρύθμιση που ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως απεφεύχθη τώρα χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το άμεσο μέλλον.

Πάντως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε:

1) ΔIAKOΠH AΠEPΓIAΣ

2) AΠOΣYPΣH EΦHMEPIΩN (EΞAIPOYNTAI TA ΣABBATOKYPIAKA) KAI ΠAPAMONH MONO TΩN ΔIANYKTEPEYΣEΩN.

3) TA ΦAPMAKEIA MONIMA EKΛOΓIKA TMHMATA ENANTION OΣΩN ΨHΦIΣAN TO ΠOΛYNOMOΣXEΔIO.

4) ΣYNTONIMOΣ ΔPAΣEΩN ME OΛOYΣ TOYΣ AΛΛOYΣ ΘIΓOMENOYΣ KΛAΔOYΣ.

5) ΣYMMETOXH ΣTHN AΠEPΓIA THΣ 9HΣ AΠPIΛIOY.

6) ΣTAΣH EPΓAΣIAΣ TETAPTH AΠO TIΣ 14:00 KAI META KAI ΣYΓKENTPΩΣΗ ME TOYΣ AΛΛOYΣ ΦOPEIΣ TO AΠOΓEYMA ΣTHN ΠΛ. KΛAΘMΩNOΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» από Τετάρτη τα νοσοκομεία! Χωρίς οδηγούς για μεταφορά αίματος, τροφίμων, εξετάσεων

Φαρμακοποιοί «ράμπο» κατά της αναμονής στα φαρμακεία! Δείτε τις ομάδες υποστήριξης της απεργίας

Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες

«Σκοτωμός» στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου! Άδωνις:»Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε»! Λουράντος: «Παραιτηθείτε»!