Τομέας Υγείας Ν.Δ: «Ανήκουστο! – Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός Εντατικής με απόφαση Διοικητή»

  • Γιάννα Σουλάκη
διοικητή
Στην απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών να διαμορφώσει πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής για προσωρινή νοσηλεία ασθενών, λόγω ελλείψεως κλινών ΜΕΘ, αναφέρεται δήλωση των τομεαρχών Υγείας της Ν.Δ.

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (ΠΓΝΠ) να καλύψει προσωρινά διασωληνωμένους ασθενείς, διαμορφώνοντας ειδικά θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας, δηλώνουν ότι: «Τα προβλήματα στη Μ.Ε.Θ του ΠΓΝΠ δεν αντιμετωπίζονται με πρόχειρες και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών αποφάσεις».

Οι δύο βουλευτές δηλώνουν ότι έχουν επανειλημμένως τοποθετηθεί με ερωτήσεις για τα προβλήματα και την υποστελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προβλήματα τα οποία δεν λύνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε.

Τραγική υποστελέχωση στο νοσοκομείο Πατρών

Τα προβλήματα με τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών δεν είναι καινούργια, καθώς και τον Αύγουστο του 2018, είχαν οδηγήσει στην αναστολή των χειρουργείων, υπενθυμίζουν οι δύο βουλευτές. «Τότε, η Διοίκηση και η 6η ΥΠΕ έλαβαν την απόφαση για άνοιγμα έξι (6) νέων κλινών ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε επιπλέον για έκτακτη κρατική επιχορήγηση 300.000 ευρώ. Όμως, φευ, όλα αυτά στα λόγια έμειναν».

Σήμερα, η διοίκηση του νοσοκομείου, πήρε απόφαση να καλύψει προσωρινά διασωληνωμένους ασθενείς διαμορφώνοντας ειδικά θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ξεσηκώνοντας εύλογα αντιδράσεις: «Γιατί και πρόχειρη λύση είναι και θα πολλαπλασιάσει, αντί να μειώσει, τους κινδύνους για την υγεία τόσο πολιτών όσο και για το – μη εξειδικευμένο – προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές. Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσουν τους πειραματισμούς με την υγεία των πολιτών και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις των καλύπτοντας τα κενά της ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ», καταλήγει η δήλωση των δύο βουλευτών.