“Ανέπνευσε” μετά από 209 μέρες μάχης με την COVID-19: Συγκλονιστικές εικόνες στο νοσοκομείο [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορονοϊός
Όσες οδηγίες και αν δίνουν οι λοιμωξιολόγοι, όσες εκκλήσεις για συμμόρφωση στα μέτρα κάνουν οι γιατροί, όσες επιστημονικές έρευνες και αν δημοσιεύονται για την COVID-19, το πιο δυνατό μήνυμα το περνάει πάντα η ανθρώπινη, προσωπική εμπειρία.

Μια τέτοια είναι η ιστορία ενός 59χρονου άνδρα, ο οποίος μετά από 209 μέρες μάχης με τον κορονοϊό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μπορεί ξανά να πάει σπίτι του, στην οικογένειά του.

Αν μετά από αυτό το βίντεο, δεν πειστεί κάποιος ότι η συμμόρφωση στην χρήση μάσκας και την κοινωνική απόσταση είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου, τότε τίποτα δεν θα του αλλάξει άποψη…

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χειροκρότησε τον 59χρονο, καθώς εκείνος αποχωρούσε από το νοσοκομείο Wythenshawe στο Μάντσεστερ της Αγγλίας μετά από 7 μήνες.

Και πώς να κάνουν αλλιώς, όταν ο 59χρονος Esse Khanzadeh πέρασε 4 μήνες σε τεχνητό κώμα, στο πλαίσιο της εντατικής θεραπείας του.

Ο ίδιος ανέφερε πολύ απλά κι ανθρώπινα, με δυσκολία ακόμα λόγω των προβλημάτων αναπνοής που του άφησε ο κορονοϊός:

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά. Εκπληκτικοί άνθρωποι. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν θα έκαναν για μένα. Μετά από 200-τόσες μέρες στο νοσοκομείο είναι ωραίο να μπορώ να βγω στον καθαρό αέρα και να πάω στην οικογένειά μου. Είναι ανακούφιση”.

Απευθυνόμενος επί της ουσίας σε όλους όσοι εξακολουθούν να αρνούνται την σοβαρότητα της πανδημίας και δεν τηρούν τα μέτρα, είπε:

“Είναι απίστευτο το πώς κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και τώρα, νομίζουν ότι ο κορονοϊός είναι απλά ένα κρυολόγημα, ή γρίπη, ή οτιδήποτε. Κοιμούνται!”

Και κατέληξε: “Το ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν είναι αρκετό. Πραγματικά έσωσαν τη ζωή μου, βασικά. Είναι απλό. Έσωσαν τη ζωή μου. Οπότε τους λέω ένα τεράστιο ευχαριστώ”.

Πηγή: https://www.bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το στόμα είναι η #1 πηγή μόλυνσης και εξάπλωσης COVID-19: Φορέστε μάσκα, είναι απλό!

Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλεί αυτοάνοση νόσο! Ευρήματα σοκ από νέα μελέτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν