Ανατροπή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου άφησαν έξω προβεβλημένα πρόσωπα και ανέδειξε outsiders. Πρώτος είναι ένας προσκείμενος στη ΝΔ και από την περιφέρεια που δεν είναι επικεφαλής του συνδυασμού του...

Εκτός ΔΣ μένουν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων παρατάξεων, ο απερχόμενος πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Πρώτος αναδείχτηκε ο προερχόμενος από την παράταξη του κ. Θεοδοσιάδη, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Απόστολος Βαλτάς που έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία ότι είναι πολύ δραστήριος άνθρωπος.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος έλαβε τρεις ψήφους, όσες και ο Ηλίας Χαλιγιάννης, ο οποίος τελικά εξελέγη (με κλήρωση) από την ίδια παράταξη, την “Ανεξάρτητη Φαρμακευτική Συμμαχία”. Ο κ. Χαλιγιάννης προσφέρθηκε να παραιτηθεί, προκειμένου τη θέση να πάρει ο κ. Λουράντος, ο οποίος αρνήθηκε!

Ο τ. πρόεδρος του ΠΦΣ και νυν πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδη, έλαβε δύο ψήφους και κατέλαβε την έβδομη θέση μεταξύ 12 συνυποψηφίων. Ο πρώτος της παράταξής του, Αθανάσιος Παπαθανάσης έλαβε 12 ψήφους. Η “Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη” της οποίας είναι επικεφαλής, εξέλεξε τρία μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Για να μπορέσει να μετάσχει σε αυτό ο κ. Θεοδοσιάδης, θα χρειαστεί να παραιτηθούν αυτοί οι τέσσερις, δηλαδή οι Ευγενίδης, Καραθάνος, Αντωνίου, Καλογερόπουλος.

Το δεδομένο σήμερα είναι ότι από το βράδυ του Σαββάτου, που ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, οι συνεννοήσεις παρασκηνιακού αλλά και ανοιχτού διαλόγου δεν έχουν τέλος.