Αναστολή της απεργίας των φαρμακοποιών για Πέμπτη και Παρασκευή

  • Iatropedia
Tην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου , όπου οι φαρμακοποιοί όλης της χωρας θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το ΔΣ του ΠΦΣ μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρουν στην σχετική ενημέρωση που απέστειλαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «το ΔΣ έλαβε την απόφασή του με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας συναισθανόμενο τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των ασθενών . Ταυτόχρονα δίνει μικρή πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο αιτηματων του .

Οι φαρμακοποιοί ίινουν το περιθώριο στη κυβέρνηση – μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων- να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει.

Το ΔΣ του ΠΦΣ καλεί τους εκλέκτορες και τους προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτελ που θελουν να εισβάλουν και στην υγεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Φαρμακοποιοί της Αχαΐας αναφέρουν ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα αλλαγής της κυβερνητικής γραμμής σε σχέση με την αναμενόμενη Υπ. Απόφαση και πιθανή χρονολογική και θεσμική μετάθεση της απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με νόμο του Κράτους, συνυπολογίζοντας και την πιθανά άσκοπη ταλαιπωρία του Κοινού, προχωρούν σε προσωρινή αναδίπλωση. Ο αγώνας των Φαρμακοποιών θα συνεχιστεί το ίδιο έντονος, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν